Järgmise Viljandi folgi teemaks sai «Soolo!»

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi folk.
Viljandi folk. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi pärimusmuusika festival võtab järgmisel aastal tähelepanu keskmesse muusikute ja pillimeeste individuaalse meisterlikkuse, festivali teemaks kuulutati «Soolo!».


«Tahame juhtida tähelepanu pärimusmuusiku ühele tähtsamale oskusele - mängida üksi ja teha seda nii veenvalt, et kogu küla tantsib,» selgitas festivali pealik, Eesti Pärimusmuusika Keskuse juht Ando Kiviberg.

«Veel saja aasta eest peeti tantsupidu maha enamasti ainult ühe pillimehe saatel. Selline pillimees pidi olema hea ja nakatava mängustiiliga värvikas isiksus. Oma festivali teemaga tahamegi au sisse tõsta üksikpillimehi ja nende isikupärast mängustiili,» märkis Kiviberg.

Samal ajal ei pea pärimusmuusikasõbrad korraldajate kinnitusel kartma, et festivalist kujuneks vaid sooloetteastete jada.

«Tulevad ka suuremad kooslused, lihtsalt kõik peavad olema ka eraldivõetult meisterlikud pillimehed ja laulikud. Tahame kindlasti laiendada ka esinejate geograafiat. Usun, et see on festivalisõpradele meeldiv uudis,» sõnas Kiviberg.

XVII Viljandi pärimusmuusika festival toimub 23.-26. juulil. Täpsem programm ja piletiinfo kuulutatakse välja uuel aastal. Seni on kõik kunstimeelega pärimusmuusikasõbrad oodatud 30. jaanuarini osalema festivali visuaalse tunnuskujunduse konkursil, mille täpsemad tingimused leiab veebilehelt www.folk.ee/festival.

Samuti saavad kõik pillimehed, laulikud ja muusikakooslused kuni 1. veebruarini saata festivali korraldajatele oma helinäiteid, kandideerimaks esinema suve oodatumail muusikasündmusel.

Viljandi pärimusmuusika festivali korraldab MTÜ Eesti Pärimusmuusika Keskus, kelle tegevuse eesmärgiks on Eestile omase muusikakultuuri arendamine ja tugevdamine. Festivali suurtoetaja on Saku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles