Uuest aastast algab kasiinokülastajate registreerimine

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasiino
Kasiino Foto: Peeter Langovits.

Uus hasartmänguseadus toob nii hasartmängude operaatoritele kui ka kasiinokülastajatele kaasa mitmeid muudatusi, millest olulisim on uuest aastast jõustuv kasiinokülastajate registreerimine.


Kõik mängukohta sisenevad isikud identifitseeritakse pildiga dokumendi alusel. Dokumendist tehakse koopia ning märgitakse ära külastaja nimi, külastuse alguse ja lõpu aeg ning kantakse elektrooniliselt peetavasse andmebaasi.

Dokumendina aktsepteeritakse passi, ID-kaarti, juhiluba või mõnda muud kehtivat dokumenti, millel on isiku nimi, foto või näokujutis, allkiri või allkirjakujutis ja sünniaeg või isikukood.

Isikul, kes on vastavas andmebaasis, on õigus tutvuda enda kohta käivate andmetega. Lisaks on tal õigus saada infot, milline ametiasutus on tema andmete kohta esitanud päringu.

Lisaks toob uus seadus 1. jaanuarist õnnemängukorraldajatele kaasa muidki uusi kohustusi, näiteks oluliselt täiendatud aruandluse.

Seni kehtinud minimaalselt 8 mänguautomaadi asemel peab õnnemängu mängukohas olema vähemalt 20 mänguautomaati ja alates 1. jaanuarist 2010. koguni 40 mänguautomaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles