Suri skulptor Ants Mölder

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval suri eesti skulptor Ants Mölder, kes on modelleerinud ka Lennart Meri täissuuruses vahakuju.


Mölder sündis Muhumaal Lõetsa külas 1939. aastal ning sai põhihariduse Hellamaa ja Orissaare keskkoolis, teatas kunstiteadlane Juta Kivimäe.

Ta astus 1959 Tartu Kunstikooli ning selle lõpetamise järel 1960 Eesti Riiklikku Kunstiinstituuti, mille lõpetas skulptuuri erialal 1966. aastal.

Pärast töötamist samas skulptuurikateedris õppeala meistri ning laborandina alustas ta 1973. aastal tööd vabakutselise kunstnikuna. Ants Mölder on Eesti Kunstnike Liidu liige 1974. aastast.

Olulise osa Ants Mölderi loomingust moodustasid mälestusmedalid. Neist tuntuimad on pühendatud Juhan Köleri ja Rudolf Tobiase mälestusele. Tema loodud on eesti teatrielus juba 1975. aastast igal aastal suurimatele teatraalidele antav Ants Lauteri auhind.

Viimastel aastatel viljeles Ants Mölder koos teiste nimekate eesti skulptoritega OÜ AM Projekt raames vahakujude žanri. Tuntuimaks tema modelleeritud vaha-kuulsuseks võiks pidada Lennart Meri täisfiguuri.

Ants Mölder osales näitustel alates aastast 1969 ning on esindanud eesti skulptuuri Riia skulptuuri Kvadriennaalidel ning korraldanud isik- ja grupinäitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles