Eesti Energia kasum kasvas 21 protsenti

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia kasum kasvas 21,5 protsenti.
Eesti Energia kasum kasvas 21,5 protsenti. Foto: Toomas Huik

Eesti Energia 2008/09. majandusaasta üheksa kuu äritulud olid 7,6 miljardit krooni, mida on 15,4 protsenti rohkem kui möödunud aasta samal perioodil. Kasum kasvas 21,5 protsenti.


Energiafirma üheksa kuu ärikasumiks kujunes 978 miljonit krooni ning puhaskasum oli 765 miljonit krooni, teatas ettevõte.

«Majandustulemustele avaldasid positiivset mõju elektrienergia ja põlevkiviõli müügitulude kasv,» ütles Eesti Energia finantsdirektor Margus Kaasik. Tema sõnul on Eesti Energia kontserni majandusaasta lõpuks oodata paremaid tulemusi võrreldes eelmise majandusaastaga.

2008/09. majandusaasta esimesel üheksal kuul kasvas elektrienergia kodumaine müük 1,9 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ning moodustas 5 095 gigavatt-tundi (GWh). Kõige rohkem kasvas elektritarbimine Eesti Energia koduklientide hulgas, moodustades 5,1 protsenti. Viimastel kuudel on kodumaise elektrimüügi kasvutempo siiski veidi aeglustunud.

«Kuigi koguseliselt oli Eesti Energia eksport mullusest väiksem, teenisime me muudesse riikidesse müüdud elektri eest ligi 26 protsenti rohkem kui aasta tagasi,» rääkis Kaasik. Esimese üheksa kuu elektrienergia ekspordi müügitulu oli 1,4 miljardit krooni.

Ekspordikoguse kahanemine 507 GWh võrra tuleneb peamiselt Lätti müüdud ekspordimahtude väiksemast kogusest - üheksa kuuga moodustas eksport Lätti 438 GWh, vähenedes 747 GWh ehk 63 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles