Ajaleht: Kirillist võib oodata traditsioonilist sisu moodsas vormis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patriarh Kirill.
Patriarh Kirill. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Gazeta.ru ajakirjaniku Boriss Falikovi hinnangul võib uuest Moskva patriarhist oodata traditsioonilise sisu ja kaasaegse vormi ühendajat.

Ajakirjaniku väitel viis Kirill oma kampaaniat läbi kõigi poliitikateaduste reeglite kohaselt, vahendas venekeelne Postimees.ee.

Ta ei kartnud kohtuda oma oponentidega ning neid ümber veenda, traditsionalistide ees esinedes lubas ta konservatiivse suuna jätkamist ning jahedate suhete jätkumist Vatikaniga, liberaalide ees esinedes vihjas ta võimalikele muutustele ja uuendustele kirikus, selgitas Falikov.

Samuti suutis Kirill ajakirjaniku hinnangul riigivõimule selgeks teha, et kriisiajal kiriku roll ühiskonnas suureneb ning seetõttu on riigile kasulik, kui kirikut juhib neile lojaalne isik.

Falikov juhib tähelepanu, et tegelikult ei ole Kirill mingi modernist ega liberaal, vaid pesuehtne traditsionalist, kelle tüüpilisest kuvandist eristavad teda vaid valijatega vabalt suhelda oskava poliitiku jooned.

Teatavatele uuendustele võib uut patriarhi sundida arusaam, et vaid läbi teatava uuenenud vormi saab kirik kontakti ning suudab tänast ühiskonda ja kultuuri mõjutada 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles