Lavrov: maailmavaluuta idee väärib kaalumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Föderatsiooni välisminister Sergei Lavrov.
Venemaa Föderatsiooni välisminister Sergei Lavrov. Foto: AFP / Scanpix

Vene välisminister Sergei Lavrov peab Kasahstani presidendi Nursultan Nazarbajevi ideed võtta Euraasia Majandusühenduse (EAMÜ) liikmesriikides kasutusele ühine valuuta arutamist väärivaks.


«Arvan, et Kasahstani presidendi ettepanek pälvib EAMÜs põhjalikku arutamist ja saab edasiarenduse,» ütles Lavrov laupäeval Moskvas pressikonverentsil, vahendas uudisteagentuur BNS Interfaxi teadet.

Ministri hinnangul on üleilmse rahanduskriisi kontekstis «raske tugineda vaid ühele valuutale».

«Tuleb arvestada kõikide integratsiooniliste rühmituste käsutuses olevate võimalustega. EAMÜ on üks selliseid rühmitusi,» selgitas Lavrov.

Tema sõnul näitab Kasahstani algatus maailma finantse ja valuutasüsteemi reguleerivate normide muutmise vajadust. Ka Kasahstani riigipea ütles kahe kuu eest toimunud rahvusvahelisel majandusfoorumil, et üleminek ühtsele maailmavaluutale kergendaks ülemaailmse finantskriisi ja maailmamajanduse jahenemisest tingitud raskuste ületamist. 

2000. aastal asutatud Euraasia Majandusühendusse kuuluvad Valgevene, Kasahstan, Kõrgõzstan, Venemaa ja Tadžikistan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles