Läti tunnuslauseks pakutakse «Ei midagi erilist»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüdruk Läti lipuga.
Tüdruk Läti lipuga. Foto: SCANPIX

Hansabanka juhatuse endine esimees Ingrīda Blūma soovitab Lätile võtta tunnuslauseks «nothing special» (ei midagi erilist - e.k).


Lätis omandas väljend «nothing special» märgilise tähenduse tänu eelmisele rahandusministrile Atis Slakterisele, kes usutluses Bloomberg Televisionile iseloomustas niisuguste sõnadega Läti majanduslikku seisu.

Diskussioonil riigi mainekujunduse üle avaldas Blūma arvamust, et riigi kui reisisihtkoha tutvustamisel on võimsad reklaamid mõttetud, tarvis oleks ühtset PR-kampaaniat.

Blūma osutas seejuures ka ühe USA majandusteadlase arvamusavaldusele, et Lätis toimuv ei ole maailma ja Ühendriikide majanduse kontekstis «midagi erilist».

«Me oleme sisuliselt sealsamas, kus kogu maailma. Praegu on aeg, mil inimesed kõikjal maailmas mõtestavad oma elu ja väärtusi ümber, ning võib-olla oleks just see väljend - «nothing special» paslik tunnuslause meie riigile,» ütles Blūma.

«Meil on palju avarust, haljendavad põllud, rahu ja vaikus, kurepesad - pole vaja suurt midagi lisada. Tuleb lihtsalt oma riiki rohkem armastada, et seda tunnet edasi anda,» leidis ta.

«Meil pole midagi öelda, me ei tea, mis meiega toimub, meil pole eesmärke,» nentis Blūma samas, lisades, et Lätile on vaja erilist, läbimõeldut ja plaanipärast välissuhete strateegiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles