Miljardiloto tulek lükkub sügisesse

Kaire Uusen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Loto juhatuse esimees Aivar Lepp.
Eesti Loto juhatuse esimees Aivar Lepp. Foto: Mihkel Maripuu

Kui aastaid on Super Euro Lotto tulek eri põhjustel edasi lükkunud, siis nüüd usuvad korraldajad, et oktoobris jõuab see loto lõpuks nii Eestisse kui veel kaheksasse riiki.



See uudis peaks iga lotosõbra ärevaks muutma, sest uue mängu võimalikud võidud on muljetavaldavad. Suurim võit võib ulatuda üle miljardi krooni, kuid eestlase jaoks on ehmatavalt suur ka väikseim, 156 miljoni Eesti krooni piiresse jääv jackpot.

Siiski on varasemad väljakuulutatud tähtajad teinud üheksa Euroopa riigi lotosõbrad veidi kahtlevaks. Näiteks teatas loto ametlik veebikülg veel mullu loto alguse tähtajaks algul 1. novembri 2008 ja seejärel 1. aprilli 2009, kuid märgid näitasid juba mõni aeg tagasi, et asjad nii kiiresti ei käi.

«Kindlaks eesmärgiks on nüüd oktoober ja praegu ei paista olevat takistusi, et peaks jälle edasi lükkama,» nentis Eesti Loto juhatuse esimees Aivar Lepp.

Tema sõnul ei ole täpset kuupäeva veel paika pandud, kuid ilmselt võib see peagi selguda. «Töörühm käib pidevalt koos, investeeringud on tehtud. Loosimismasinad on välja valitud, töö käib täiega edasi,» kirjeldas Lepp arengut.

Varasemate tähtaegade edasilükkumise taga on olnud eelkõige suured riigid Itaalia ja Saksamaa. Nii ootas näiteks viimane lotomängule pikka aega riigipoolset heakskiitu, milleks oli kõigepealt vaja saada liidumaade arvamust.

«Just äsja küsiti osalevatelt maadelt ülevaadet, kui kaugele keegi on jõudnud. See info kogutakse märtsi lõpuks kokku ja aprillis saab teada, kui kaugel keegi on. Et kas on veel mõni suur riik, kellel on probleeme, või on kõik lahendatud,» märkis Lepp.

Praeguseks ei ole aga saabunud infot, et keegi neist riikidest oleks loobunud või et oleks mingeid takistusi.

Eesti on Lepa sõnul omalt poolt maksimumi andnud: suurem osa ettevalmistustest on tehtud, mõned asjad on veel lõpetamisel. Loto tulekuks peab olema valmis tarkvara, on vaja korraldusluba jms.

«Selle avalduse anname ka peatselt sisse. Edasi tulevad materjalid, näiteks mänguõpetused ning siis ongi kõik valmis,» nentis Lepp.

Võrreldes teiste Eestis mängitavate lotodega on uue mängu eripära lisaks võitude suurustele mängu haare. «Eestis ei ole kunagi olnud nii paljude osalejatega mängu,» tõdes Lepp.

Lisaks Eestile jõuab uus loto veel Põhjamaadesse, Hollandisse, Saksamaale ja Itaaliasse. Kuigi Eesti avaldab mängule ja võidusummadele väikest mõju, sattus Eesti valitud riikide hulka Lepa sõnul tänu kuulumisele Viking Lotto gruppi.

Uut lotot võib võrrelda Kesk- ja Lõuna-Euroopa riikides mängitava lotoga EuroMillions, kuhu uusi liikmeid enam ei võeta. Nimetatud lotot mängitakse samuti üheksas riigis: Austrias, Belgias, Prantsusmaal, Iirimaal, Luksemburgis, Portugalis, Hispaanias, Šveitsis ja Suur­britannias.

Uus lotomäng
•    Super Euro Lotto avapauku on oodata 2009. aasta oktoobris.
•    Loto tulek on veninud suurte riikide bürokraatia tõttu.
•    Uus lotomäng vallutab lisaks Eestile Saksamaa, Rootsi, Norra, Itaalia, Hollandi, Taani, Soome ja Islandi.
•    Ühe pileti hinnaks kujuneb Saksa meedia andmetel ligikaudu kaks eurot (umbes 31 krooni).
•    Mängijal tuleb ära arvata viis numbrit 50st.
•    Lotot saab muuhulgas mängida ka internetis.
Allikas: super-euro-lotto.com, PM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles