Kraft: Eesti riik ei peaks pankade palku reguleerima

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea pank.
Nordea pank. Foto: Eeva Kaun / Postimees

Eestis on panganduse palgasüsteemi ja palkade reguleerimine riigi poolt põhjendamatu, kommenteeris Nordea panga Eesti filiaali juht ja endine Eesti Panga president Vahur Krafti rahandusministeeriumis kavandatavat eelnõu.


«Eesti pangasektor on usaldusväärne ja kindel. Erinevalt mitmest teisest riigist ei ole Eesti valitsus pidanud oma vahenditega pangasektorit aitama,» rääkis Kraft online-invervjuus E24 lugejate küsimustele vastates.«Sellest tulenevalt on panganduse kui erasektori ühe osa palgasüsteemi ja palkade reguleerimine riigi poolt põhjendamatu.» 

Rahandusministeerium kavandab seadust finantsettevõtete ja börsifirmade palgapoliitika reguleerimiseks. Pankade boonuste maksustamist mõne teise Euroopa Liidu riigi eeskujul ministeerium aga vajalikuks ei pea. 

Küsimusele, kas Nordea töötajatel on selle aasta töö eest lootust boonustele, vastas Kraft, et Nordea tunnustab alati head tööd. «Boonuste maksmine sõltub Nordea finantstulemustest, konkreetse töötaja tööpanusest ja kokkulepitud eesmärkide saavutamisest,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles