Rõuge vallas tuleb sunnitud prügiveo hinnatõus

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikastid.
Prügikastid. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Rõuge volikogu tõstis eile prügiveo piirhinnad kolmandiku kuni poole võrra kõrgemaks, kuna muidu ei ole ükski ettevõte huvitatud valla poolt pakutavast prügiveomonopoli õigusest.

Esimene konkurss vallale ühtse prügivedaja leidmiseks kukkus suvel läbi, kirjutas Võrumaa Teataja.

Juunis väljakuulutatud Rõuge prügiveokonkursile ei laekunud volikogu esimehe Jaak Pächteri sõnul mitte ühtegi pakkumist. Konkursi läbikukkumise peamiseks põhjuseks olid mais kehtestatud prügiveo piirhinnad, mille jäätmevedajad liiga madalaks põlgasid.

Näiteks poleks vanade piirhindade kohaselt prügifirma saanud korraldatud jäätmeveo puhul 140-liitrise konteineri tühjendamise eest nõuda enam kui 45 krooni. Võru linnas kehtestati samale mahule alates järgmisest aastast 74-kroonine piirhind. Antslas, kus ainsa Võrumaa omavalitsusena mindi mullu oktoobris üle korraldatud jäätmeveole, maksab 140-liitrise konteineri tühjendamine aga 32.80 krooni.

Eile Rõuge volikogu poolt kinnitatud uued piirhinnad jäävad Võru tasemest endiselt allapoole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles