Haigekassal jääb tuleval aastal puudu ligi miljard krooni

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Svetlana Zaitseva / Õhtuleht

Reedel seisis haigekassa nõukogu silmitsi tõsiasjaga, et ravikindlustuse tuleva aasta eelarve puudujääk on peaaegu kaks korda suurem, kui varasem majandusprognoos seda aimata lubas - 940 miljonit krooni.


«Me teeme 19.detsembriks uue prognoosi, ka pika aasta prognoosi 4 aastaks lähtuvalt nüüd nendest numbritest, mis me eile teada saime ja siis teeme ka oma ettepanekud, kust võiks midagi vähendada,» rääkis haigekassa juhatuse esimees Hannes Danilov saatele «Aeg luubis», vahendasid

ERR Uudised

.

Danilovi sõnul tohib haigekassa vastavalt seadusele järgmisel aastal üle kahe miljardi suurusest reservidest kasutusele võtta üle 580 miljonit krooni, mis puudujääki ei kata.

«Ja kui võrdlus tuua, siis see 940 miljonit krooni - umbes sama palju me maksame aastas perearstidele, see number on ka aastas umbes üks miljard krooni,» rääkis Danilov.

«Nii, et selle saaks nii lihtsalt kätte, et perearste ei finantseeri järgmisel aastal ja siis olekski 940 miljonit krooni kaetud, aga noh niisugust teed me loomulikult ei lähe.»

Küsimusele, milliste raviteenuste kallale võidakse minna selleks, et haigekassa auku lappida, vastas Danilov, et selliseid positsioone on kolm.

«Üks on siis töövõimetushüvitised, mis on meil üle kahe miljardi, ligi kolm miljardit, siis on meil eriarstiabi ligi seitse miljardit krooni ja siis on meil ravimite kompenseerimine elanikkonnale 1,5 miljardit krooni,» rääkis haigekassa juht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles