Läti uue valitsuse moodustavad viis erakonda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaministrikandidaat Valdis Dombrovskis
Peaministrikandidaat Valdis Dombrovskis Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Läti uue valitsuse moodustavad viis erakonda, ütles peaministrikandidaadiks esitatud Valdis Dombrovskis.


Uude võimuliitu kuuluvad peaministrikandidaadi partei Uus Aeg, Rahvaerakond, Roheliste ja Talurahva Liit, Isamaale ja Vabadusele ning Kodanike Liit.

Dombrovskise sõnul jääb koalitsioonist kõrvale ametist lahkuva valitsusjuhi Ivars Godmanise erakond Läti Esimene Partei / Läti Tee.

Uude Aega kuuluv Einars Repše saab rahandusministriks ja tema erakonnakaaslane Artis Kampars majandusministriks. Erakonna Isamaale ja Vabadusele liige Kaspars Gerhards asub transpordiministri kohale, Maris Riekstinš Rahvaerakonnast jätkab välisministrina, Linda Murniece Uuest Ajast saab siseministriks ja Mareks Seglinš Rahvaerakonnast saab justiitsministriks.

Põllumajandusministeeriumit asub juhtima parteitu Janis Duklavs, kelle kandidatuuri esitas Roheliste ja Talurahva Liit. Sama erakond esitas veel teise parteitu poliitiku, Uldis Agulise heaoluministri kohale. Rahvaerakonda kuuluv Edgars Zalans asub regionaalarengu ja munitsipaalküsimuste ministri kohale, tema parteikaaslane Ivars Eglitis saab aga tervishoiuministriks.

Kaks Roheliste ja Talurahva Liidu esindajat - Raimonds Vejonis ja Tatjana Koke asuvad juhtima vastavalt keskkonnaministeeriumit ning haridus- ja teadusministeeriumit.

Kolmapäeva hommikuks ei olnud endiselt selge, kes saab kaitseministri portfelli, kuigi Dombrovksis on esitanud Kodanike Liidu esindaja Imants Liede kandidatuuri. Endiselt täitmata kultuuriministri kohale esitab oma kandidaadi Rahvaerakond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles