Levadia meisterlikkus murdis superkarika võitnud Flora

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avapoolajal kolm väravat löönud Tallinna Levadia esimese tabamuse autoriks oli  Vitali Gussev (vasakul).
Avapoolajal kolm väravat löönud Tallinna Levadia esimese tabamuse autoriks oli Vitali Gussev (vasakul). Foto: Toomas Huik

Superkarikafinaalis FC Floraga kohtunud ja väljakult kaotajana lahkunud Tallinna Levadia sai Eesti jalgpallimeistrivõistluste teises voorus magusa revanši, kui peakonkurent alistati 3:1.



Aasta esimeses kohtumises Florale 1:2 kaotanud Levadia alustas laupäeval bravuurikalt: juba kaheksandal minutil mindi Vitali Gussevi väravast juhtima, poolaja lõpuks suurendasid Vitali Leitan ja Konstantin Nahk Levadia eduseisu 3:0-le.



Flora auvärava suutis kuus minutit enne kohtumise lõppu lüüa vahetusest sekkunud Vjatšeslav Zahovaiko.



«Üks asi on superkarikas ning teine liigakohtumine, kus mängus on kolm punkti. Kindlasti ei läinud me superkarikat kaotama, kuid tähtsam on ikka meistriliiga kohtumises võit võtta,» iseloomustas kahte mängu Levadia meeskonna peatreener Igor Prins. «Võrreldes hooaja esimese omavahelise heitlusega oli meeskonna häälestuses ikka suur vahe. Meeste vaim oli selleks matšiks hästi valmis.» 



Samas nägi FC Flora juhendaja Tarmo Rüütli kaotuse ühe põhjusena just head mängu superkarikafinaalis.



«See oleks ju kõige loogilisem, et ilus võit hooaja alguses Levadia vastu uinutas,» põhjendas Rüütli. «Vastased suutsid palli hoida ning lisaks löödi standardolukordadest meisterlikud väravad. Samal ajal ei suutnud meie mängijad palli korralikult hallata ega vastuhakku organiseerida.»



Head olukordade realiseerimise protsenti tõstis esile ka Levadia juhendaja.


«Kui heitluses superkarikale tegime palju vigu ja olukordade väravaks vormistamine jättis kõvasti soovida, siis laupäeval suutsime esimesel poolajal neljast-viiest võimalusest kolm ära realiseerida,» lisas Prins. «Selline hea mäng näitab võistkonna võimeid. Kõikide meeskondade vastu peab olema valmis hästi mängima. Eesmärk on järgnevates kohtumistes taset mitte alla lasta. Lihtsalt ei tule sel aastal midagi.»



Pärast võite nii ühele kui ka teisele poole võib loota, et sel hooajal saab näha ühte viimaste aastate tasavägiseimat võitlust kuldmedalite eest.



«Pärast kahte vooru on vara järeldusi teha, kas tuleb viimaste aastate pingelisim heitlus meistritiitli peale. Samas, tugevaid mänge tuleb hooaja jooksul kindlasti palju, hetkel on viis või kuus meeskonda, kellega peab tõsiselt arvestama,» täiendas Prins.



Temaga nõustus ka Flora ja Eesti koondise juhendaja toolil istuv Rüütli: «Kindlasti on oodata põnevat hooaega, mis on täis intriige ja põnevaid kohtumisi.»



Lisaks Levadiale jätkavad kahe vooru järel täiseduga veel Sillamäe Kalev ja Narva Trans, kes viimases voorus said suureskoorilised võidud. Sillamäe klubi alistas koduväljakul 6:0 eelmisel aastal esiliigas mänginud Paide linnameeskonna ning Trans oli võõrsil 5:0 parem FC Kuressaarest.



Punktiarve avasid veel hooaega kaotustega alustanud Viljandi Tulevik ja Nõmme Kalju, kes alistasid vastavalt 3:0 Tartu Tammeka ning 2:1 Tallinna Kalevi.


Pärast kahte vooru on punktiarve avamata veel kolmel meeskonnal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles