Koger Kinnisvara maksis tagasi võlakirju ja kustutas laene

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldala elamud.
Kuldala elamud. Foto: Liis Treimann

Koger Kinnisvara maksis lunastamistähtajal pool emissiooni mahust ehk 15,6 miljonit krooni investoritele tagasi, teist poolt pikendati ühe aasta võrra Swedbank Marketsi korraldatud uue emissiooniga, mida märkisid Eesti investeerimisfondid.


Aasta tagasi oli Koger Kinnisvaral emiteeritud võlakirju kokku 87,7 miljoni väärtuses. Tänaseks on sellest jäänud üksnes nüüd pikendatud 15,6 miljonit krooni, ülejäänud võlakirjad on investoritele tagasi maksnud.

«Samuti suutsime eelmise aasta jooksul maksta pankadele tagasi kinnisvara arendamiseks võetud laene 190 miljoni krooni ulatuses,» selgitas Koger Kinnisvara juhataja Andres Pärloja.

Koger Kinnisvara 2008. aasta korterite müügikäive oli 277 miljoni krooni. «Olime tõenäoliselt Tallinna piirkonnas enim kortereid müünud arendaja. Edukas müük võimaldaski olulises mahus laenukohustusi kreeditoride ees vähendada ja tänaseks oleme mitmele pangale kõik oma arendusega seotud laenud tagasi maksnud,» lisas Koger & Partnerid grupi finantsdirektor Piret Lemsalu.

Tulevikku vaadates ütles Pärloja, et ka selle aasta esimese kolme kuu korterite müügitulemused on olnud plaanipärased, turu olukorda arvestades suisa head. Ettevõte loodab suurema osa oma valmiskorterite varudest sellel aastal maha müüa ning tasuda kõik arenduslaenud ja võlakirjad.

Koger Kinnisvara OÜ on täielikult Koger & Partnerid ehituskontserni kuuluv kinnisvaraarendaja, mis on peamiselt keskendunud elupindade arendamisele Tallinna piirkonnas. Täna müüb Koger Kinnisvara kortereid Sipelgapesa elamukvartalis Mustamäel, Kuldala elamurajoonis Tartu maantee alguses, Volta elamus Põhja-Tallinnas ning ridaelamumaja Jüris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles