Hiinas jäi tööta 20 miljonit inimest

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maalt linna saabunud hiinlane loeb tööpakkumis- ja otsimiskuulutusi.
Maalt linna saabunud hiinlane loeb tööpakkumis- ja otsimiskuulutusi. Foto: Reuters / Scanpix

Hiina teatas täna, et 20 miljonit inimest on kaotanud globaalse majanduskriisi tõttu oma töökoha ja see on suurendanud sotsiaalse rahulolematuse ohtu.


Maarajoonidega tegeleva valitsuskomitee esindaja Chen Xiwen selgituse järgi on 20 miljonit maapiirkondadest pärit inimest kaotanud töö või pole loodetud töökohta üldse leidnud ja on pöördunud kodukohta tagasi, vahendas AFP.

«Mida nad pärast kodukülla naasmist peale hakkavad? Millest nad elatuvad? See on uus asi, mis avaldab tänavu mõju sotsiaalsele stabiilsusele,» rääkis Chen.

Hiina kavatseb majandust elavdada uue abipaketiga, peaminister Wen Jiabao sõnul kulutatakse selleks 580 miljardit dollarit.

Hiina majandus kasvas eelmise aasta viimases kvartalis 6,8 protsenti. 2008. aasta majanduskasv oli 9,0 protsenti, mis on viimase 7 aasta nõrgim näitaja.

Wen rääkis eelmisel nädalal Davosi majandusfoorumil, et Hiinal võib tekkida tänavu raskusi 8-protsendise SKP juurdekasvu saavutamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles