Iraagi kingaheitja mõisteti vangi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iraagi kohus otsustas neljapäeval, et eelmise aasta lõpus riiki külastanud USA presidenti George W. Bushi pressikonverentsil kingadega loopinud ja sellega kogu araabia maailma kangelaseks tõusnud ajakirjanik peab karistust kandma.


Muntazer al-Zaidi mõisteti süüdi kallaletungis ja peab minema vangi kolmeks aastaks, vahendas AFP. 30-aastane mees ise oma süüd ei tunnistanud. «Minu reaktsioon oli loomulik, nagu igal teisel iraaklasel,» arvas al-Zaidi.

Kaitseadvokaadid nimetasid kohtu tänast otsust karmiks ja seadusega mitte kooskõlas olevaks ning lubasid selle edasi kaevata apellatsioonikohtus, vahendas Reuters.

Al-Baghdadiya telekanali ajakirjanik Muntazer al-Zaidi viskas möödunud aasta detsembri keskel Bagdadis toimunud pressikonverentsil USA nüüdseks endist presidenti kingadega ja sõimas teda koeraks.

Sellega vallandas ta samasuguste aktsioonide laviini ka mujal maailmas.

Iraaklased ülistasid ajakirjaniku tegu, kuid samas esitati talle süüdistus välismaa riigijuhi ründamises ja solvamises. Meest oleks süüdimõistmisel võinud ees oodata isegi kuni 15 aasta pikkune vanglakaristus.

Kohtupidamist al-Zaidi üle lükati möödunud kuul edasi, tegemaks kindlaks, kas George W. Bushi visiit Iraaki oli ametlik või mitteametlik.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles