Pangad kärbivad järjest hoiuseintresse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eraisikute hoiused kasvavad.
Eraisikute hoiused kasvavad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestis tegutsevad pangad alandavad üksteise järel hoiuseintresse, vähem kui kuuga on aastase hoiuse intress langenud kohati terve protsendi võrra.

SEB langetas vahepeal 6,25 protsendini tõusnud aastase kroonihoiuse intressi jaanuaris 5,05-ni, esmaspäeval kärpis pank intressi 4,85 protsendini.

DnB Nord Pank langetas jaanuaris seitsme protsendini tõusnud intressimäära täna kuue protsendini.
Swedbank teatas juba jaanuari keskel aastase kroonihoiuse intressi langetamisest 4,9 protsendini.

Euroopa Keskpank on finantskriisi leevendamiseks baasintressid, millega käsikäes liigub ka euribor, langetanud kahe protsendini, mis kajastub ka pankade klientidele pakutavates laenu- ja hoiuseintressides.
Homme arutab Euroopa Keskpank uuesti baasintressi.


Keskpanga president ütles homset kohtumist kommenteerides, et ühtki olulist intressiarutelu keskpangas enne märtsi ei tule. Sellest mõistukõnest on rahaturud teinud üksmeelse järelduse, et hoolimata Euroopas süvenevast majanduskriisist enne märtsi intressilangust oodata ei tasu.

Goldman Sachsi analüütikud prognoosisid nädala algul, et tänavuse aasta kolmandaks kvartaliks on pankadevaheliste tehingute baasintress vähenenud 0,5 protsendini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles