Obama ja Medvedev koostavad ühisavaldust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev inspekteerimas Venemaa tuumalõhkepeadega varustatud allveelaeva.
Venemaa president Dmitri Medvedev inspekteerimas Venemaa tuumalõhkepeadega varustatud allveelaeva. Foto: AP / Scanpix

Vene president Dmitri Medvedev ja tema USA kolleeg Barack Obama teevad Londonis G20 tippkohtumisel ühisavalduse kahepoolsete suhete ja strateegilise relvastuse kohta, ütles Kremli kõrge nõunik.


«Meil tuleb kaks presidendi avaldust - üks üldine Vene-Ameerika suhete kohta ja teine strateegilise relvastuse kohta,» ütles Medvedevi välispoliitika nõunik Sergei Prihhodko.

«Tekstid edenevad kenasti ja peaksid olema tulevase töö lähtekohaks,» vahendasid Vene uudisteagentuurid tema sõnu. Presidendid kohtuvad Londonis 2. aprillil G20 tippkohtumise raames.

Prihhodko avaldas lootust, et Medvedev ja Obama sõlmivad järgnevatel kohtumistel esialgsed kokkulepped detsembris aeguva strateegilise relvastuse piiramise leppe (START) pikendamiseks.

«Mõlemad dokumendid on praktilise tähtsusega mitme regionaalse küsimuse lahendamiseks ja loodetavasti ka relvastuse piiramiseks,» ütles ta.

«Me taotleme kokkulepet STARTi asemel uue leppe sõlmimise ajakava ja parameetrite osas, nii et me leiaksime juba järgmiseks kõrgetasemeliseks kohtumiseks esimesed praktilised kokkupuutepunktid ja viiks kogu töö aasta lõpuks lõpule,» lisas ta.

Samuti lepitakse Londonis ilmselt kokku järgmises kõrgetasemelises kohtumises.

«Juhid arutavad Londonis eraldi kahepoolset kohtumist ja loodetavasti kuulutatakse selle toimumisaeg välja Londoni kohtumise lõpus,» ütles Prihhodko ajakirjanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles