Üks kiusajatest sai kahtlustuse piinamises

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüdrukud filmisid, kuidas peksid klassis oma kaaslast
Tüdrukud filmisid, kuidas peksid klassis oma kaaslast Foto: Internet

Eile avalikuks tulnud koolivägivalla juhtumis, kus kaks tüdrukut kolmandat peksid ja mõnitasid, on politsei esitanud kahtlustuse ühele tüdrukule.

Praeguseks on politseis üle kuulatud üks kiusaja, kellele on ka esitatud kahtlustus karistusseadustiku piinamise paragrahvi alusel, sõnas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina. Kahtlustuse saanud tüdruk on 14-aastane, teine kiusaja oli 13-aastane.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Valdo Gerassimov ütles, et kriminaalmenetluse raames on tehtud esmased menetlustoimingud, sealhulgas ka ülekuulamised.

«Kuna tegemist on juhtumiga, kus kõik osapooled on alaealised (12-14 eluaastat), üritavad politseiametnikud oma tööd maksimaalselt kiiresti ära teha. Menetlustoimingute läbiviimisega on seotud Lõuna ja Põhja prefektuuri mitme talituse politseiametnikud,» sõnas ta.

«Kuna menetlus on algusjärgus ning informatsiooni kogumine jätkub, ei ole võimalik praeguseks kogutud andmeid avalikustada,» ütles prokuröri abi.

Gerassimov lisas, et alustatud menetluse käigus kontrollitakse ka seda, kas tüdrukud on seotud ka teiste taoliste juhtumitega või mitte.

Valga Jaanikese koolis toimunud vägivallatsemise kohta alustas politsei eile menetluse karistusseadustiku piinamise paragrahvi alusel.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja kinnitusel laekus politseile juhtunu kohta eile avaldus koolilt, ühtlasi sai politsei samal päeval mitmeid vihjeid ja teateid veebis leviva video kohta kodanikelt.

Videost oli näha, kuidas kaks tüdrukut lõid ja mõnitasid üht tüdrukut selle eest, et neiu ei olnud neile toonud sigarette. Nad kamandasid oma ohvri põlvili, mõnitasid ja peksid teda ning arutasid seejuures, kuidas nii peksta, et ei jääks jälgi järele. Koolidirektor ütles eile, et kiusatud tüdruk on koolist lahkunud, kiusajad aga jätkavad õppetööd seal koolis.

Vastavalt kehtivale seadusandlusele on isik süüvõimeline, kui ta on teo toimepanemise ajal süüdiv ja vähemalt 14-aastane.  Kuriteo toimepanemise eest vastutab ta üldises korras.

Kui süüteo on toime pannud alaealine, kelle vanus on kuni 14 eluaastat, siis tema suhtes kriminaalmenetlust lõpetatakse ning materjalid saadetakse elukohajärgsesse alaealiste komisjoni. Mõjutusvahendi kohaldamisel lähtub alaealiste komisjon alaealiste mõjutusvahendite seadusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles