Huvi lõhkeaine vastu tõi kolmele mehele kriminaalkaristused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix/Postimees.ee

Harju maakohus mõistis möödunud nädalal kriminaalkorras süüdi kolm meest, kes uurimisandmetel olid seotud suure koguse lõhkeaine ebaseadusliku käitlemisega.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab Peetrit (56) Aleksandrit (27) ja Gennadit (58) suure koguse lõhkeaine ebaseaduslikus käitlemises.

Süüdistuse järgi võttis 58-aastane Gennadi oma surnud poja asjade hulgast täpsemalt tuvastamata ajal, kuid hiljemalt 2009. aastal umbes 400 grammi kaaluva trotüüliklotsi ja hoidis seda enda korteris Kehra linnas kapisahtlis. 2011. aasta suvel andis Gennadi lõhkeaine ühise joomingu käigus tasuta oma tuttavale 27-aastasele Aleksandrile, kes hoiustas lõhkeaine enda korterisse voodi alla ja andis selle tänavu veebruaris omakorda tasuta edasi tuttavale 56-aastasele Peetrile.

Peeter hoidis lõhkeainet oma talus Anija vallas aidakapis ja müüs selle tänavu 14. märtsil kuritegu matkinud isikule 200 euro eest.

Kaitsepolitsei pidas varem viis korda kriminaalkorras karistatud Peetri kuriteos kahtlustatavana kinni tänavu 9. aprillil ja ühe korra kriminaalkorras karistatud Aleksandri päev hiljem.

Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Jüri Kasesalu taotles katseajal kahtlustatavana kinni peetud Aleksandrile koos varasema kandmata karistusega ühe aasta, 11 kuu ja 27 päeva pikkust reaalset vangistust. Peetrile taotles prokurör ühe aasta, kolme kuu ja 28 päeva pikkust tingimisi vangistust kolmeaastase katseaja ja käitumiskontrolliga. Varem kriminaalkorras karistamata Gennadile küsis prokurör ühe aasta ja nelja kuu pikkust tingimisi vangistust kaheaastase katseajaga.

Kohus mõistiski kõik kolm lühimenetluse korras süüdi. Peeter sai ühe aasta, kolme kuu ja 27 päeva pikkuse tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga, kusjuures Peeter peab katseajal täitma mitmeid kriminaalhoolduse kontrollnõudeid. Gennadi sai ühe aasta ja nelja kuu pikkuse tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga, Aleksandr  peab aga üheks aastaks, 11 kuuks ja 27 päevaks reaalselt trellide taha minema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles