Kraavivaringus hukkunud noormehe palkaja pole senini teada

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus juhtus Tehnika tänavale kerkiva laohoone ees kraavis.
Õnnetus juhtus Tehnika tänavale kerkiva laohoone ees kraavis. Foto: Margus Ansu

Kuigi sellest, kui 22-aastane Mihkel ühel Tartu ehitusplatsil kraavivaringus surmavalt vigastada sai, on möödas juba kaks nädalat, pole veel tänini selge, kes noormehe üldse kraavi saatis.

Tööinspektsiooni inspektor-uurija Kalmer Kärblase sõnade kohaselt ollakse praegu olukorras, mil kõigepealt peavad oma hinnangu andma juristid ning alles siis saab uuesti traagilise õnnetuse menetlemisega edasi minna, kirjutab Õhtuleht.

Kärblase sõnul on selge, et tegu on tööõnnetusega, aga vabatahtlikult enda peale keegi näitama ei hakka. Ehitusobjekti peatöövõtjaks on AS Tartu Ehitus, kuid olukorra teeb keeruliseks see, et alltöövõtjal olid veel omakorda ühe-kahemehefirmad abiks.

«Tööandja on enam-vähem teada, aga kui palju selles alltöövõttu tegevas väikefirmas üldse kursis oldi, et noormees kraavis on, seda on keeruline selgeks teha,» räägib Kärblane.

22. oktoobril kell 15.16 said päästjad väljakutse Tartu linna Tehnika tänavale, kus kraavis töötanud mehele varises peale pinnas kraavi küljelt. Arstide ponnistused ei andnud tulemusi ning mees suri haiglas. 1990. aastal sündinud mees oli tööl esimest päeva.

AS Tartu Ehitus rajab OÜ Bengel Invest tellimusel Tehnika tänavale 6000-ruutmeetrist lao- ja tootmishoonet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles