Politsei: agressiivsele liiklejale ei tasu hakata tagasi tegema

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus.
Liiklus. Foto: Mihkel Maripuu

Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse juht Rait Pikaro rääkis Postimehele, et agressiivne käitumine liikluses võib olla etteaimamatute tagajärgedega, mistõttu tuleks mitte minna kaasa mõne teise liikleja agressiivse käitumisega.

Postimees kirjutas eile juhtumist, kus teepervelt teiste autode vahele trüginud autojuht blokeeris teda varem takistanud sõiduki tee, astus autost välja ning virutas masinat juhtinud naisele rusikaga näkku. Seejärel jälitas ta ohvrit tema töökohani.

«Agressiivne käitumine liikluses on ohtlik ja võib olla etteaimamatute tagajärgedega,» rääkis Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse juht Rait Pikaro. «Seetõttu tuleks mitte minna kaasa mõne teise liikleja agressiivse käitumisega ja mitte hakata tagasi tegema.»

Ta lisas, et kui liikleja näeb liikluses võimalikku rikkumist, siis tasub sellest politseid informeerida, teatades rikkumise sisu, koha, võimaliku rikkuja tundemärgid ja tema sõiduki margi, registreerimisnumbri ja liikumissuuna.

«Kui aga juba konflikt on käes ja kedagi on rünnatud, siis tuleks sellest võimalikult kiiresti politseile teada anda,» sõnas ta. «Oluline on seejuures jätta meelde ka ründaja olulised detailid, näiteks kasutatava auto mark, mudel ja number.»

Samuti on Pikaro sõnul oluline märkida üles juhtunu pealtnägijate kontaktandmed, võimalusel uurida, kas ehk keegi jäädvustas konfliktsituatsiooni. Ka tuleks fikseerida võimalikud vigastused nii inimesel kui sõidukil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles