Aregufond otsib terviseteenuste ekspordi võimalusi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-konsultatsioon võiks asendada eriarstiabi vastuvõtte.
E-konsultatsioon võiks asendada eriarstiabi vastuvõtte. Foto: SCANPIX

Arengufondi tervise- ja heaoluteenuste seire ekspertgrupp arutab täna Eesti tervise- ja heaoluteenuste ekspordi suurendamise võimalusi, et maksimaalselt kasutada meditsiiniteenuste turu avanemisel tekkivaid võimalusi

Eeldatavasti sel suvel avanev Euroopa meditsiiniteenuste turg loob uusi ärivõimalusi: suurenev patsientide mobiilsus annab eelised neile teenuse pakkujatele, kes suudavad konkurentsi kasvades odavamalt paremat või kiiremini kättesaadavamat teenust pakkuda.

Arengufondi arenguseire divisjoni ekspert Imre Mürk tõdeb, et globaliseerumine ei ole jätnud tervise- ja heaoluteenuste valdkonda puutumata ning valdkonna piiriülene äri on kiiresti kasvanud. Konsultatsioonifirma Deloitte hinnangul kasvab maailma meditsiiniturismi turg 2010 aastaks 100 miljardi dollarini.

Kasvutrendi põhjustavad nii rahvastiku vananemine, kulusurve riiklikele tervishoiusüsteemidele kui ka inimeste terviseteadlikkuse ning nõudlikkuse kasv.
Mürgi sõnul on tervishoiuteenuste üle riigipiiride liikumine seni konkurentsile suletud tervishoiusektorile täiesti uus mõtteviis . «Nii ongi, et kes muutunud situatsioonis suudab mõttekrampidest vabaneda ja esimesena uutele võimalustele reageerida - see tuleb võitjaks,» ütles Mürk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles