Āboltiņa kinnitab Ühtsuse jäämist Läti poliitikasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti seimi spiiker Solvita Āboltiņa (vasakult teine) koos valitsusjuhi Valdis Dombrovskise (vasakult esimene) ja presidendi Andris Bērziņšiga (ees keskel).
Läti seimi spiiker Solvita Āboltiņa (vasakult teine) koos valitsusjuhi Valdis Dombrovskise (vasakult esimene) ja presidendi Andris Bērziņšiga (ees keskel). Foto: SCANPIX

Läti paremtsentristlik võimupartei Ühtsus on Läti poliitikas veel pikka aega ning oletused selle võimaliku hinguselemineku kohta on alusetud, kinnitas Ühtsuse esimees ja seimi spiiker Solvita Āboltiņa täna parteikongressil.

«Ma arvan, et täna võime kindlusega öelda, et Ühtsus on Läti poliitikas pikka aega,» ütles Āboltiņa saadikutele.

Āboltiņa ütles, et kuigi erakond on pärast eelmist kongressi koondanud endasse mitu parteid, ei tähenda see, et tegu oleks ühtse poliitilise rühmitusega, kus ei ole sisearutelusid.

Āboltiņa möönis, et parteid on valestimõistmiste tõttu süüdistatud kõrkuses ja varjatud motiivides, seetõttu peaksid erakonna liikmed pidama tuliseid vaidlusi parteis, mitte meedias.

«Meedia kõrgendatud tundlikkus huvide konflikti suhtes ning mure võimaliku korruptsiooni pärast on reaalsus, millega tuleb arvestada,» ütles ta.

Kongressil valitakse parteile uus juhtkond. Esimehe kohale kandideerib ainsana Āboltiņa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles