Leedu jättis Iiri terroristidele relvade hankimises kahtlustatava mehe vahi alla

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinajad teise Antrimis RIRA käe läbi hukkunud Briti sõduri Patrick Cengiz Azimkari matustel.
Leinajad teise Antrimis RIRA käe läbi hukkunud Briti sõduri Patrick Cengiz Azimkari matustel. Foto: AFP / Scanpix

Michael Campbell, keda kahtlustatakse Iiri Vabariiklikust Armeest (IRAst) tekkinud terrorirühmitusele Tõeline Iiri Vabariiklik Armee (RIRA) relvastuse hankimises, jääb vähemalt 22. maini edasi vahi alla, vahendas Leedu kohtu tänast otsust uudisteagentuur AFP.

36-aastane iirlane arreteeriti mullu jaanuaris Vilniuses hetkel, kui ta väidetavalt üritas sõlmida tehingut relvakaupmeest mänginud Leedu politseinikuga. Campbelli advokaatide väitel tahtis mees aga vaid suitsu osta ning langes Leedu, Briti ja Iiri luureteenistuste ohvriks.

Päev, millal Campbell kohtu ette astuma peab, pole praegu veel teada. Leedu seaduste järgi võib ebaseaduslike relvatehingute eest karistada kuni kaheksa ja terrorismi toetamise eest kuni 20 aasta pikkuse vangistusega.

RIRA seisab vastu IRA ja Briti võimude vahel Põhja-Iirimaal saavutatud rahuleppele. See organisatsioon võttis omaks ka möödunudkuise rünnaku Antrimis, mille käigus hukkus kaks Afganistani-missiooniks valmistunud Briti sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles