Jäähoki viikingid soovivad Läti kaudu Venemaale murda

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiking Spordi hokimehed üksteist õnnitlemas.
Viiking Spordi hokimehed üksteist õnnitlemas. Foto: Viiking Sport

 Kuigi Eesti jäähoki näib kõrvaltvaatajale olematu kandepinnaga, on erinevad seltskonnad korduvalt tõstatanud idee moodustada meeskond, mis oleks võimeline konkureerima väljaspool kodust sarja. Soome suunas on vaadanud Pantrite klubi, Venemaal tegutsevast KHLi noorteliigast huvitus Eesti Jäähokiliidu president Jaan Mölder isiklikult, nüüd aga soovivad esmalt Läti ja seejärel Venemaa poole liikuda Viiking Spordi juhid.

Eesti meistriliigas koos Narvaga esikoha eest heitleva klubi juhtide hulka kuuluva Heldur Sepma sõnul on esimesed sammud juba astutud – jaanuari algusest juhendab meeskonda Eesti koondise peatreener Dmitri Medvedev ning profiklubile omaselt treenitakse kaks korda päevas.

«Lähipäevil peame Medvedeviga koosoleku ja paneme plaanid täpsemalt paika,» rääkis Sepma. «Soovime koostada viieaastase programmi. Tuleval hooajal tahame lisaks Eesti liigale osaleda ka Läti lahtistel meistrivõistlustel, edaspidi vaadata aga juba Venemaa kõrgliiga suunas.» Plaan on vaieldamatult ambitsioonikas, kuid Sepma hinnangul teostatav.

Mõistagi nõuab sellisel tasemel mängimine paksu rahakoti olemasolu. Sepma sõnul on praegu pooleli läbirääkimised mitme suurettevõttega, ent enne kokkulepeteni jõudmist ei soovinud ta nende nimesid avalikustada. Sepma on vähemalt Läti vallutamist üritanud varemgi, ent toona lõppes kõik tema meeskonna Big Dia­monds pankrotiga.

«Tookord vedas meid sponsor alt, hooaja eel lubas raha, kuid siis loobus. Nüüd püüame tegutseda ettevaatlikumalt,» rääkis Sepma ja nentis, et mõne aasta tagune kogemus oli hea õppetund. Väike eelmäng on ka käimasolev hooaeg, kus klubi püütakse muuta nii professionaalseks kui võimalik. «Mängijad saavad stipendiumi. See pole küll väga suur, vaid jääb 200 ja 600 euro vahele, kuid lisaks võimaldame neile ka lõunasööki,» kirjeldas ta võimalusi, millega meelitada mängijaid kaks korda päevas harjutama.

Viikingid loodavad tulevikus kolida Lasnamäele valmivasse jäähalli. Seni peavad nad aga harjutama tondilossilikus Jeti jäähallis. «Kui väljas on 15 kraadi külma, on selles hoones 30 kraadi, mõnikord tekib aga hallis paks udu,» kirjeldas Sepma meeskonna harjutamistingimusi. «Mehed on aga usinasti asja kallal. Tegelikult palusid nad ise, et too meile hea treener.»

Viiking Spordi tüüri juurde asunud Medvedev töötas seni Eesti koondise kõrvalt Leedus, juhendades KHLi noorteliigas osalevat tiimi. Miks ta sealt lahkus, pole täpselt teada, kuid Sepma hinnangul on tema tulekust Eesti hokile kindlasti kasu. Seda enam, et Viiking Spordi ridadesse kuulub pooleteise viisiku jagu Eesti koondise kandidaate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles