Hollandi siniverelisi rünnata tahtnud mees suri haiglas

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi kroonprints Willem Alexander (vasakult paremale) koos abikaasa kroonprintsess Maximaga ja oma ema, kuninganna Beatrixiga eile Apeldoornis.
Hollandi kroonprints Willem Alexander (vasakult paremale) koos abikaasa kroonprintsess Maximaga ja oma ema, kuninganna Beatrixiga eile Apeldoornis. Foto: AFP / Scanpix

Autojuht, kes ilmselt tahtis rünnata Hollandi kuninglikku perekonda, suri intsidendis saadud vigastuste tõttu haiglas.


Hollandi kodakondsusega 38-aastane Karst Tates suri ööl vastu tänast, vahendas

BBC

ametivõimude teadet.

Tatesi juhitud auto kihutas inimeste hulka Apeldoornis, hukkus viis ja viga sai 12 inimest. Üksi kuningliku perekonna liikmetest viga ei saanud.

Autojuht püüdis põrutada otsa siniverelisi sõidutanud lahtise katusega bussile. Oma masina mõlkis ta aga pärast otsasõitu mälestusmärgile.

Televisioonikaadritest oli näha kuningliku perekonna esindajaid, kes jälgisid neist vaid mõne meetri kaugusel toimuvat õudusega.

Ametivõimude väitel oli mees kinnitanud politseinikele, et kavatses rünnata kuninglikku perekonda.

Pärast kodu ja auto läbiotsimist välistasid uurijad võimaliku tegutsemismotiivina terrorismi ja teatasid, et oletatavasti tegutses mees üksi.

Harukordses telepöördumises avaldas kuninganna Beatrix kaastunnet ja märkis, et on juhtunu pärast täiesti sõnatu, vahendas Times Online. «Suurepäraselt alanud päev lõppes hirmsa tragöödiaga,» märkis ta.

Kuninganna päeval, mil tähistatakse kuninganna Beatrixi ema Juliana sünniaastapäeva, võtavad miljonid inimesed omale vaba päeva, panevad selga oranživärvilised riided ja tulevad tänavatele pidutsema.

Eile õhtul lõppesid peod poolde masti langetatud riigilippudega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles