Video ja fotod: ränga avarii järel tribüünile lennanud auto mootor vigastas pealtvaatajaid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NASCAR-sarja avarii tagajärjel sai vigastada mitu pealtvaatajat, kui autodetailid paiskusid tribüünile.
NASCAR-sarja avarii tagajärjel sai vigastada mitu pealtvaatajat, kui autodetailid paiskusid tribüünile. Foto: SCANPIX

USAs ülipopulaarses NASCARi ringrajasarjas leidis aset ränk õnnetus, kui viimasel ringil toimunud avarii tagajärjel paiskusid autoosad läbi turvavõrgu publikusse ja vigastasid vähemalt 28 pealtvaatajat.

Kuulsal Daytona ovaalrajal peetud võistluses olid finišini jäänud loetud meetrid ja tosin autot kihutasid esikoha nimel võideldes lõpujoone suunas, kui esikohal olnud Regan Smith üritas ebaõnnestunult blokeerida tema järel sõitnud Brad Keselowski möödumiskatset ning autod põrkasid kokku. Järgnenud ahelavariis tõusis sarja uustulnuka Kyle Larsoni auto lendu ja tabas suurel kiirusel piirdeaeda.

Ehkki Larsoni auto maandus tagasi rajale, paiskusid selle mootor ja veel mitmed osad läbi piirdevõrgu peatribüünil olnud publiku sekka. Õnnetuspaigal tehtud fotodest ja telekaadritest võis tribüünil näha ka vähemalt ühte autoratast. Haiglasse toimetati 11 inimest, neist kahe seisund on arstide sõnul väga raske. Veel nelja pealtvaataja vigastused olid rasked, ülejäänud viiel kergemad. 14 inimest sai esmaabi koha peal.

Kõigi üheksa avariis osalenud auto piloodid pääsesid vigastusteta. NASCARi tänavuse hooaja teine etapp osutus aga üldse õnnetusterohkeks - viis ringi enne lõppu katkestati sõit paarikümneks minutiks, sest koguni 13 autot raja kõrvale jätnud massiavariis sai viga Michael Annett. Haiglasse toimetatud Annett jäeti muljuda saanud rindkere tõttu ööseks arstide valve alla.

Sõidu võit läks kokkupõrkest imekombel pääsenud Tony Stewartile, kuid lugupidamisest viga saanud pealtvaatajate vastu loobus ta poodiumil selle tähistamisest. «Loodan vaid, et kõik on terved. Pilootidena võtame meie teadliku riski. Fännid aga ei pea seda tegema,» lausus avariis osaline olnud Keselowski pärast võistlust murelikult CNNile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles