Meerits: riik omab ettevõtteid mõistuse puuduse tõttu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heldur Meerits.
Heldur Meerits. Foto: Toomas Huik

Investorite Liidu juht ja ekspankur Heldur Meerits ütles, et sageli omab riik ettevõtteid mõistuse puudumise tõttu: selle asemel, et tagada adekvaatseid regulatsioone seadusega, kehtestatakse eesmärk toore jõuga.


Meeritsa sõnul võiks riigile kuuluvate ettevõtete müüki nüüd tõsiselt kaaluda, sest riigil on tuludega kitsas käes ja erakorralist sissetulekut oleks hädasti tarvis. Ta avaldas arvamust, et meil on nüüd kogemust piisavalt, et erastamisel suuremaid lollusi vältida.

Teisalt on ettevõtteid, mis kindlasti pole riigi ülesannete täitmiseks vajalikud, nagu näiteks Eesti Loto, ilma milleta riik kindlasti hakkama saab.

Küsimusele, kas praeguses madalseisus on müügiks õige aeg, vastas Meerits, et vaesel ajal on sada krooni suurem raha kui jõukal ajal tuhat. «Ja ega need väärtused nüüd nii suures ulatuses ka kõigu,» lisas ta.

Meerits pidas tõenäoseks ka näiteks Eesti Energia börsile viimist, sest see tagaks suurema läbipaistvuse elektrituru avanemise tingimustes.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles