Vanureid petvad libapolitseinikud tegutsevad taas

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Postimees.ee

Viimaste nädalate jooksul on politsei saanud mitmeid teateid selle kohta, et eelkõige Lõuna- ja Lääne-Eestis tegutsevad taas kelmid, kes üritavad inimestelt raha välja petta.

Skeem toimib üldjuhul nii, et eelkõige eakatele inimestele helistab vene keelt rääkiv meestrahvas, kes esitleb ennast kas Leedu politseinikuna või inimese sugulasena.

Helistaja sõnul on inimese lähisugulane sattunud (liiklus)õnnetusse. Tema ebameeldivustest säästmiseks palub helistaja maksta raha. Kõne täpne sisu võib erinevatel juhtudel veidi varieeruda, kuid iga kõne eesmärk on heausksetelt inimestelt raha välja petta.

Üldjuhul jäävad küsitud summad vahemikku 10 000-50 000 Eesti krooni.

Politsei paneb kõigile südamele, et raha maksmisest tuleb kindlasti keelduda.

Keskkriminaalpolitsei palub kõigil, kes on sellekohase telefonikõne saanud, helistada politsei lühinumbril 110.

Petukõnede puhul palume võimalusel fikseerida sissetuleva kõne numbrinäit ning edastada informatsioon politsei lühinumbrile. «Iga kõne võib aidata politseil pettureid tabada. Palume levivast petuskeemist hoiatada ka eelkõige oma eakaid lähedasi ning tuttavaid.»

Tänaseks on erinevate politseiasutuste koostöö tulemusena Lõuna- ja Lääne-Eestist tabatud viis kahtlusalust, keda kahtlustatakse kelmuse või kelmuse katse toimepanemises. Kõik kahtlusalused on tänaseks vahi all. Politsei eeldab siiski, et pettureid on rohkem ning palub seega inimeste kaasabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles