Parexi tegevjuht imestaks investori kiire leidmise puhul

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parex banka kontor Lätis.
Parex banka kontor Lätis. Foto: Liis Treimann

Läti äri- ja rahanduse kõrgkoolis neljapäeval avalikku loengut pidanud Parex panga tegevjuht Nils Melngailis ütles, et oleks imestunud, kui pank leiaks lähikuudel endal strateegilise investori.


«Strateegiliste investorite tähelepanu on raske võita riigis valitseva olukorra tõttu,» ütles Melngailis ja lisas, et kogu maailmamajanduses toimuv on mõjutanud tervet pangandussektorit.

Tema sõnul on praegu äärmiselt tähtis jälgida kuidas Läti naaberriikide majandused ja likviidsus, millest pangandussektor sõltub, arenevad.

«Küsimus on, kas Rootsi pankadel on tulevikus piisavalt likviidsust ja kas nad on võimelised investeerima meie turule,» ütles ta ja märkis sama ka Saksa ja SRÜ riikide pankade kohta.

«Kui naaberriigid taastuvad, näeme me nende stabiilsust finantsturul ja loomulikult võimalust müüa panka soodsatel tingimustel,» lisas ta.

Melngailise sõnul on Parex huvitatud riigipoolse investeeringu võimalikult kiirest tagasimaksmisest. Ta lisas, et pangal on kavas seda teha kolme kuni nelja aasta jooksul, strateegilise investori leidmise korral ka varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles