Ringkonnakohus ei määranud Segerile karmimat karistust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Seger.
Mikk Seger. Foto: Ants Liigus

Tallinna ringkonnakohus jättis muutmata Pärnu maakohtu määratud 7-aastase vanglakaristuse kolme inimese surmaga lõppenud avarii põhjustanud Mikk Segerile.

Ringkonnakohus otsustas tühistada maakohtu otsuse selle osa, mille kohaselt jäid asjaga seotud tsiviilhagid tsiviilkohtupidamise korras menetlemiseks ning saatis need hagid tagasi Pärnu maakohtule arutamiseks. Seda nõudsid ka kannatanud maakohtu otsust vaidlustades.

Liiklusõnnetuses hukkunud vanemad nõudsid Segerilt tsiviilhagi raames saamatajäänud tulu ning moraalse kahju korvamiseks üle 10 miljoni krooni.

Pärnu maakohus mõistis kolme inimese surmaga lõppenud avarii põhjustanud Segeri eelmise aasta lõpus süüdi ning karistas teda seitsmeaastase vangistusega. Kannatanud nõudsid talle aga maksimaalset 12-aastast vangistust ning kaebasid otsuse edasi ringkonnakohtusse.

Samuti ei jäänud madalama astme kohtu otsusega Segeri kaitsja, kes taotles ringkonnakohtult hoopiski leebemat karistust, leides, et õnnetuses kandsid süüd mõlemad pooled.

Seger kihutas 2006. aasta augustis 2,34-promillises joobes oma Honda Civic Type-R-iga Vändra lähedal vastassuunavööndisse ja põrkas seal kokku peateele ette keeranud ja vasakpööret lõpetanud Chrysleriga.

Liiklusõnnetuses sai surma kolm Chrysleris viibinud noormeest, Seger ja tema kaaslane said õnnetuses vigastada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles