Kohus andis loa topeltmõrvas kahtlustatava vahistamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Harju maakohus andis reedel prokuröri taotlusel loa topeltmõrvas kahtlustatava mehe vahistamiseks.

Põhja ringkonnaprokuröri Ainar Koigi taotlusel vahistati 38-aastane Oleg eeluurimise ajaks esialgu kuni kuueks kuuks, ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe.

Olegi kahtlustatakse Harjumaal Viimsis Haabneeme alevis mehe ja naise mõrvamises ning nende mahamatmises mitte vähem kui aasta tagasi.

Politsei sai topeltmõrvale jälile ja pidas kuriteos kahtlustatava mehe kinni kolmapäeval.

Kuigi politseil on olemas versioon, kellega on tegemist, peab prokuratuuri kinnitusel hukkunute isikuandmed lõplikult selgitama ekspertiis.

«Tänu kiirele infokontrollimisele õnnestus politseil jõuda leitud skelettidest kuni kahtlustatavani,» ütles Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude juht vanemkomissar Reimo Raivet.

«Praeguses staadiumis on aga paraku vara rääkida võimalikest kuriteo motiividest või muudest mõrvaga seotud asjaoludest,» märkis Raivet.

Kuna uurimine on alles algjärgus, siis on erinevad üksikasjad, sealhulgas kuriteo toimumise täpne aeg, alles selgitamisel.

Karistusseadustik näeb mõrva eest kohtus süüdimõistmisel ette kuni eluaegse vangistuse.

Olegi on varem kaheksal korral karistatud vägivalla- ja varavastaste kuritegude eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles