Mehed petsid pangalt ja liisingufirmalt välja üle 800 000 euro

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Harju maakohus karistas tingimisi vangistusega mehi, kes läbi ühe firma petsid ja omastasid pangalt ja liisingufirmalt kokku üle 800 000 euro.

Kohus tunnistas OÜ Avantcars ja selle juhi Sten Nugise (43) süüdi kelmuses ning Nugise ja Kaupo Jõgi (41) omastamises. Kohus mõistis Avantcarsile 15 000 euro suuruse rahakaristuse ning Nugisele tingimisi kolmeaastase ja Jõgile tingimisi kaheaastase vangistuse. 

Samas mõistis kohus meestelt ja pankrotistunud Avantcarsilt välja kuriteoga tekitatud kahju.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt viis Avantcarsi juhatuse liige Nugis koos oma kaasosalistega Danske Banki Eesti filiaali töötajad eksimusse, luues neil ebaõige ettekujutuse, nagu oleks Avantcars müünud ühele firmale 2008. aasta juulist kuni oktoobrini kokku 30 sõiduautot ja kaubikut, teatas prokuratuur Postimehele.

Vastavalt Avantcarsi ja panga vahel sõlmitud faktooringulepingule loovutas Avancars sõidukite ostjalt veel laekumata arved pangale ja pank maksis Avantcarsile välja 90 protsenti tehingute väärtusest, kokku 558 435 eurot. Väidetav ostja jättis aga ettekavatsetult arved pangale tasumata.

Samuti müüs Avantcars 2008. aasta suvel AS-ile DnB Nord Liising 13 sõiduautot ning sõlmis siis nende kohta liisinglepingud, kuid enne liisinglepingute lõppu müüs Avantcars liisingfirmale kuuluvad sõidukid kolmandatele isikutele edasi. Süüdistuse järgi osales DnB Nord Liisingule kuuluvate sõidukite omastamisel ka Kaupo Jõgi.

Lisaks müüs Avantcars DnB Nord Liisingule kaheksa sõiduautot, mis kuulusid tehingute toimumise ajal hoopis AS-ile Silberauto.

Tsiviilhagi kohaselt põhjustati Danske Bankile tehingutega varalist kahju 558 435 eurot ja DnB Liisingule 267 779 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles