Balti andmekaitsjad uurivad isikuandmete töötlemist hasartmängu sektoris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti andmekaitsjad hakkavad hasartmängu sektorit uurima.
Balti andmekaitsjad hakkavad hasartmängu sektorit uurima. Foto: SCANPIX

Balti riikide andmekaitsjad auditeerivad sel aastal ühiselt hasartmängu sektorit, lepiti kokku eelmisel nädalal Riias toimunud Baltimaade andmekaitseasutuste juhtide töökohtumisel.

21-22 märtsil toimus Riias Baltimaade andmekaitse järelevalveasutuste töökohtumine, mille seekordne peaeesmärk oli välja valida käesoleva aasta ühine järelevalve sektor, teatas andmekaitse inspektsiooni (AKI) pressiesindaja BNS-ile.

Eesti, Läti ja Leedu andmekaitse inspektsioonid leppisid kokku, et 2013. aastal teostatakse ühisjärelevalvet hasartmängu sektoris, auditeerimaks isikuandmete töötlemist.

Andmekaitsjad tegid kokkuvõtteid Balti riikides möödunud aasta lõpus toimunud Schengeni andmekaitse taseme hindamise tulemustest ja soovitustest. Eesti ning teised Balti riigid läbisid hindamise edukalt, saades vaid positiivset tagasisidet.

Eesti AKI on olnud Euroopa Komisjoni pakutud andmekaitse reformikava suhtes kriitiline, heites kavale ette ülereguleerimist ning uute reeglitega kasvavat halduskoormust. Töökohtumisel selgus, et Balti andmekaitsjate ootused uutele reeglitele on sarnased, seetõttu sõnastati ühised koostööpunktid Euroopa andmekaitse õigusraamistikuga seotult.

Varasematel aastatel on Balti riikide andmekaitseasutused teinud ühiseid auditeerimisi Stockmanni kaubamajades ning Radisson Blu kaubamärgiga hotellides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles