Natura erametsamaa toetust tuleb taotleda igal aastal uuesti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karud muudkui tulid ja tulid ligemale... See foto näitab, et metsaelanikud on vähemalt sama uudishimulikud kui loodusfotograaf.
Karud muudkui tulid ja tulid ligemale... See foto näitab, et metsaelanikud on vähemalt sama uudishimulikud kui loodusfotograaf. Foto: Pm

Kuni 21. maini on võimalik taotleda sihtasutusest Erametsakeskus Natura 2000 alal asuva erametsamaa toetust, mida tuleb taotleda igal aastal uuesti.

Taotlusi on võimalik tuua nii Erametsakeskuse kontorisse ning mujal Eestis on võimalik taotlust anda keskkonnaameti ja metsaühistute kontorites ning abiks on ka metsakonsulendid ja tugiisikud. Erametsakontorisse on võimalik taotlusi tuua kogu perioodi jooksul, keskkonnaameti ja metsaühistute juures on seda võimalik teha teatud perioodi jooksul.



Hilinenud taotluste vastuvõtmise aeg on 22. maist kuni 15. juunini, kuid sel juhul vähendatakse toetuse summat, mis taotlejal oleks olnud õigus saada 1 protsendi võrra iga hilinenud tööpäeva kohta.



Natura 2000 alal asuva erametsamaa kohta antava toetuse eesmärk on kaasa aidata Natura 2000 võrgustiku alal asuva erametsamaa säästvale kasutusele, kompenseerides erametsaomanikele Natura 2000 metsaalade majandamisel saamata jäänud tulu.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles