One´i tarneprobleemid nõrgendasid HTC kvartalitulemust

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HTC One nutitelefon
HTC One nutitelefon Foto: SCANPIX

Taiwani elektroonikatootja HTC teatas, et teenis käesoleva aasta kolme esimese kuuga 1,4 miljardi USA dollari suuruse käibe juures 85 miljonit USA dollarit puhaskasumit, mis on nõrgim tulemus alates 2004. aastast, mil ettevõtte hakkas oma kvartalitulemusi avalikustama, kirjutab Reuters.

Thomson Reutersi 18 analüütikut analüütikud pakkusid HTC kvartalitulemusteks keskmiselt natuke väiksemat kui 2 miljardi USA dollari suurust käivet ning 16 miljoni dollari suurust kasumit.

Oodatust kehvema tulemuse taga on HTC uue nutitelefonide lipulaeva One´i tarneprobleemid, mistõttu lükkas ettevõte korduvalt edasi seadme turule jõudmise aega.

«Kuna HTC ei suutnud oma brändi imidžit uue lipulaeva One´i õigeaegse müügile jõudmisega tarbijate seas kehtestada, on ettevõttel kolmandas ja neljandas kvartalis väga raske selle najal suurendada uute keskmise ja odavama hinnaklassi nutitelefonide müüki,» ütles Yuanta Securities´i analüütik Dennis Chan.

«HTC nutitelefonide müük teeb teises kvartalis ilmselt hüppe, kuid annab aasta teises pooles uuesti järele,» ennustas ta.

HTC teeb koostööd Facebookiga, mis eelmisel nädalal avalikustas oma Androidi nutitelefonide koduekraani asendavat «Home» tarkvara, esitledes samaaegselt 100 dollarit maksvat nutitelefoni First, millele on see rakendus eelinstalleeritud.

Samas ei ole analüütikute arvates sellest ettevõttele suurt abi oodata.

«Facebooki telefon ei ole piisav, et HTC-d edule pöörata,» ütles Daiwa analüütik Birdy Lu, enne, kui HTC tulemused avalikustati.

«Facebook Home on hea ainult Facebooki sõltlastele ning HTC Firsti levitamiskanalid on väga piiratud. HTC selle aasta tulemused on siiski väga sõltuvad One´ist.»

Gartneri uuringufirma järgi oli HTC eelmise aasta neljandas kvartalis tarnetelt alles maailma kümnes nutitelefonide tootja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles