Tervishoiuamet peatas Soome narkomaanidele retsepte kirjutanud arstide tegutsemisõigused

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Retseptid.
Retseptid. Foto: Peeter Langovits

Tervishoiuamet peatas psühhiaatrite Milvi Kopluse ja Aleksandr Štšennikovi tegutsemisõigused, kuna arstid ei täitnud neile tehtud ettekirjutusi.

Milvi Koplus ja Aleksandr Štšennikov kirjutasid kaheksa kuu vältel välja ligikaudu 2000 retsepti peamiselt Soome päritolu narkomaanidele.

Formaalselt tegutseti ametliku teenuseosutaja nime all. Ettekirjutusega kohustati arste üle andma andmed tervishoiuteenuse osutamise kohta, seda aga ei tehtud.

Tervishoiutöötaja, kelle registreering on tervishoiutöötajate riiklikus registris peatatud, kaotab õiguse töötada oma erialal.

Kopluse registreering on peatatud kuni 13. veebruarini 2010, Štšennikovil 13. novembrini 2009. OÜ Calendula tegevusluba on tühistatud juba varem.

Ühtlasi on tervishoiuamet välja töötanud täiendavad abinõud tervishoiutöötajate vastutuse tõstmiseks, seaduseeelnõu arutatakse praegu sotsiaalministeeriumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles