Virumaa meestel lasub süüdistus üle kümne kilo lõhkeaine omamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: SCANPIX

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kriminaalsüüdistusega kohtu alla kaks meest, kes uurimisandmetel olid seotud enam kui kümne kilogrammi lõhkeaine ebaseadusliku käitlemisega.

Kohtueelsel menetlusel kogutud andmetel hoidis 1972. aastal sündinud Aleksei 2010. aastast kuni möödunud aastani oma Kohtla-Järvel Oru linnaosas asuvas garaažis üle 11,2 kilogrammi erinevat lõhkeainet. Nii omandas Aleksei 3675,8 grammi trotüüli, 5077,4 grammi trotüüli ja heksogeeni segu, 1446 grammi osaliselt kasutuskõlblikku šneideriiti ning 1082 grammi trotüüli, heksogeeni ning ammoonium- ja kaaliumnitraadi segu.

Uurimisandmetel leidis Aleksei lõhkeaine Toila ja Jõhvi valla ning Oru linnaosa lähedalt, kuid 3095 grammi trotüüli ja heksogeeni segu tõi talle 1988. aastal sündinud Valeri, kelle prokuratuur samuti kohtu alla saatis. Süüdistuse järgi leidis Valeri lõhkeaine Toila vallas asuvast metsast.

Lisaks soetas Aleksei ning hoidis garaažiboksides enda valduses kokku 17,41 meetrit süütenööri, 10,78 meetrit detoneernööri, viit elektridetonaatorit, 212,56 grammi suitsuta püssirohtu ning üht õhupüstolit. Osa lõhkeainest ning lõhkeseadeldise osadest müüs Aleksei edasi.

Kohtueelse menetluse lõppedes sai varem kohtulikult karistamata Valerile süüdistuse suures koguses lõhkeaine ebaseaduslikus käitlemises. Varem korra kriminaalkorras karistatud Alekseile esitas aga prokuratuur süüdistuse suures koguses lõhkeaine ebaseaduslikus käitlemises vähemalt teist korda, samuti lõhkeseadeldise olulise osa ebaseaduslikus käitlemises.

Viru maakohtus teisipäeval toimunud eelistungil leppisid menetluspooled kokku, et kohus hakkab meeste süüasja arutama ülejärgmise aasta jaanuaris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles