HRT vormel ei kõlba isegi reklaamiks ja pannakse eBays müüki

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HRT vormel.
HRT vormel. Foto: SCANPIX

Rehvitootja Pirelli on püstihädas eelmise hooaja järel pankrotti läinud HRT vormel-1 meeskonna autoga, mida mitte keegi ei soovi isegi reklaamikampaaniates kasutada.

Pirelli omandas 2011. aasta auto eelmisel hooajal, kui Hispaania vormelitiim sattus rahalistesse raskustesse. Rehvifirma plaan oli värvida auto Pirelli kollakasmustadesse toonidesse ja pakkuda seda firmadele reklaamobjektiks. Selgus aga, et mitte keegi pole eelmise hooaja ülekaalukalt kõige kehvema auto nägemisest huvitatud. «Kurb lugu, aga huvi pole,» nentis Pirelli juht Paul Hembery Bahreini etapil. «Turundusosakond ütles, et seda ei taha mitte keegi.»

Seetõttu otsustas Pirelli, et vormel pannakse eBay’s oksjonile. «Püüame sealt autole ostja leida. Tõenäoliselt korraldame paari kuu pikkuse oksjoni, et näha, kui palju raha meil õnnestub heategevuseks koguda,» lausus Hembery.

HRT jäi 2012. aastal vormel-1 sarjas meeskondade arvestuses viimaseks, kogumata ainsatki punkti. Avaetapil ei pääsenud kumbki auto kvalifikatsiooni ajalimiidi ületamise tõttu isegi starti, hooaja lõpus osutus parimaks Narain Karthikeyani 15. koht Monaco etapil – ning sealgi oli hindu sõidu lõpetanutest viimane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles