Itaalia võrdsete võimaluste minister astus homofoobiasüüdistuse tõttu tagasi

Liisa Tagel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michaela Biancofiore ja endine peaminister Silvio Berlusconi.
Michaela Biancofiore ja endine peaminister Silvio Berlusconi. Foto: AFP / Scanpix

Itaalia võrdsete võimaluste minister astus tagasi kõigest ühe päeva pärast ametivande andmist pärast väidet, et homoseksuaalid on ise aidanud kaasa diskrimineerimisele endid teistest inimestest eraldades.
 


Michaela Biancofiore kaitses end inimõiguste gruppide poolt esitatud homofoobiasüüdistuste eest, ent tõmbas enda peale veel enam viha eile jagatud kommentaaridega, edastab BBC.

Tema lahkumine on peaminister Enrico Letta nädalavanuse vasakpoolse koalitsiooni jaoks tugev löök.

Reedel hoiatas Letta uue valitsuse ministreid manitsedes neid koostööle ning kainele meelele meediaga suheldes.

Biancofore on kinnitanud, et toetab tsiviilpartnerluse seadustamist, ent on vastu homopaaride abiellumisvõimalusele.

«Ükski kord sooviks ma näha homose organisatsioone endi teistest inimestest eraldamise asemel ütlemas midagi hiljutiste naiste tapmiste kohta Itaalias,» sõnas Biancofore eile Itaalia meediale. «Kõik mida nad teevad on endi huvide kaitsmine.»

Letta uus koalitsioon on habras, sest vanad poliitilised vaenlased ei ole suutnud end koheselt koostööle ümber lülitada.

Berlusconi, kes ei ole uue valitsuse liige, ent on poliitikas endiselt tugeva mõjuvõimuga, püüab teha ettekirjutusi selles osas, kuidas uus koalitsioon toimuma peab, kinnitas BBC korrespondent David Willey.

Biancofore, kes oli varem endise peaministri Silvio Berlusconi paremtsentristliku Rahva vabaduse partei liige, paigutati ümber avaliku teenistuse ministeeriumisse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles