Oništšenko: seagrippi põdev mees kosub

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiuametnik kontrollib laserdetektoriga Pariisist Moskvasse saabunud Aerofloti lennukit.
Tervishoiuametnik kontrollib laserdetektoriga Pariisist Moskvasse saabunud Aerofloti lennukit. Foto: SIPA / SCANPIX

Mees, kes pärast USAst kodumaale naasmist toimetati seagripi A/H1N1 diagnoosi tõttu Moskva haiglasse, tunneb end normaalselt.


«Tema seisund on normaalne. Palavikku tal pole. Kui ta paraneb täielikult, kirjutatakse ta välja,» rääkis Venemaa peasanitaararst Gennadi Oništšenko Interfaxile.

Tervishoiuameti andmetel pole ühelgi teisel inimesel, kes nakatunuga kokku puutus, haigust leitud.

Eile Moskva lennuväljalt otse haiglasse viidud mehel, kel samuti kahtlustati seagrippi, Oništšenko kinnitusel ohtlikku viirust ei leitud.

Sanitaarjärelevalveameti informatsiooni järgi viidi viimastel nädalatel palaviku ja külmetuse sümptomite tõttu Venemaa haiglatesse üle kümne lennureisija. Seagripi kahtlus leidis kinnitust vaid ühel juhul.

Oništšenko kinnitas 22. mail, et New Yorgist Moskvasse naasnud Venemaa kodanikust mees põeb grippi A/H1N1 «California». Haige viidi 1. nakkuskliinikusse.

Peasanitaararst täpsustas, et haigestunud mees töötas New Yorgi ülikoolis. Moskvas elab mehe onu, Vene pealinna lähistel Žukovski linnas aga tema pere. Kõik mehe sugulased on terved.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles