Riia arestimajas end tapnud eestlasel oli must minevik

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hašišipakk.
Hašišipakk. Foto: AFP / Scanpix

Riia politsei arestimajas poos end reedel üles uimastite veos kahtlustatud Eesti kodanik, keda oli varem kohtu poolt karistatud.


Hispaaniast läbi Saksamaa Riiga lennanud 19-aastase eestlase kinga seest leiti neljapäeval ligi kaks pakki kokku 300 grammi hašišiga, kirjutab Läti venekeelne ajaleht Telegraf.

Läti võimuesindajate väitel oli noormeest varem kohtu poolt karistatud varguste ja narkootikumidega seotud kuritegude eest. Väljaande väitel võis noormees ka varem tegutseda narkokullerina.

Noormees poos end üles üksikkambris ning enesetapu kohta on algatatud kriminaalmenetlus.

Samuti on algatatud ka teenistuslik juurdlus. Arestimaja töötajate kinnitusel võeti eestlaselt ära kõik teravad esemed, samuti võeti ära püksirihm ning seetõttu polnud alust kahtlustada, et ta end üles pooks.

Väidetavalt pidas noormees end arestimajas olles rahulikult üleval, kuid öösel poos end tekiga üles.

Mehe suhtes algatati kriminaalasi seoses suure koguse narkootilise aine toimetamisega üle Läti piiri, mille eest teda ähvardas 8- kuni 15-aastane vangistus.

Läti politseivõimude teatel on viimasel ajal kolmekordistunud narkootikumide salakaubavedu. Hašišit tuuakse Lätti Hispaaniast, sünteetilisi narkootikume nagu amfetamiini, metaamfetamiini Leedust ja heroiini Venemaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles