Lee Rigby tapmisjuhtumi uurimisel tehti kümnes arreteerimine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lee Rigby
Lee Rigby Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal tapeti Suurbritannia pealinna Londoni eeslinnas Woolwichis keset päeva sõjaväelane.

23-aastane Lee Rigby tapmises kahtlustatakse äärmusislamiste, kes kasutasid nuga ja lihakirvest, edastab BBC.

Politsei tegi Rigby mõrva uurimisel kümnenda arreteerimise. Kagu-Londonis Wellingis võeti vahi alla 50-aastane mees, keda kahtlustatakse selle tapmisega seotud olevat.

Politsei otsis läbi ka mehe eluaseme.

Möödunud pühapäeval arreteeris politsei Põhja-Londonis Highburys 22-aastase mehe, keda samuti kahtlustatakse seotuses Rigby tapmisega. Ta lasti hiljem kautsjoni vastu vabadusse.

Politsei on seni arreteeritutest neli kautsjoni vastu vabastanud, kaks on täielikult vabastatud ning neli isikut on jäänud vahi alla.

Rigby tapmise peamised kahtlusalused on 28-aastane Michael Adebolajo ja 22-aastane Michael Adebowale. Nad on Nigeeria juurtega Suurbritannia kodanikud, kes on islamistid.

Tapmises kahtlustatavad said politsei kuulidest haavata ning on haiglaravil. Politsei ei kuula neid enne üle, kui nad haiglast välja saavad.

Välisministeeriumi teatel abistasid Briti võimud Adebolajot, kui mees Kenyas 2010. aastal arreteeriti.

Kenya valitsuse pressiesindaja Muthui Kariuki sõnul valmistus Adebolajo liituma Somaalia islamimässuliste grupeeringu al-Shababiga. Kenya andis ta üle Briti võimudele.

Suurbritannias on Rigby tapmisega seoses lahvatanud kriitika, et võimud ei suutnud seda ära hoida ning kas tänavatel on ikka turvaline.

Lee Rigby tapmispaika Woolwichi sõjaväeosa juurde on toodud palju lilli ja mälestuskirjutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles