Eramut kaunistav sinine elevant tekitab küsimusi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinine elevant Maardus tekitab kohalike seas elevust.
Sinine elevant Maardus tekitab kohalike seas elevust. Foto: Lugeja pilt

Ühte eramaja ehtiv sinine elevant tekitab Muuga rahvas küsimuse, kas tõesti võib igaüks oma krunti kaunistada just nii, nagu pähe tuleb. Maardu linnavõimu kinnitusel on kõik load olemas ja tegu on tuntud arhitekti loominguga.

«Oranž maja koos siniste sammastega on piisavalt kummaline, aga nüüd on sinna tekkinud suur sinine elevant, mis paistab teele ära. Ausalt öeldes on see inetu,» rääkis Muugal elav naine. Kummaline kuju on tekitanud küsimusi ka tema külalistes, kes on uurinud, kas tegu on Muuga uue sümboliga, kuna see asub asumi piiril. «Kas tõesti võib igaüks oma aeda panna just sellise kuju, nagu talle pähe tuleb või tuleb see kuidagi omavalitsusega kooskõlastada?» soovis ta teada.

Maardu linnamajanduse- ja arenguosakonna  juhataja asetäitja Silvia Riige sõnul on kena, et rahvas on märganud elamut, mis on ehitatud Maardu linna sissesõidu lähedusse. «Ristikheina tee 1 elamu on projekteerinud Eesti tuntumaid arhitekte - Vilen Künnapu. Juba praegu on nimetatud hoone-teema arhitektidel suus ja ajakirjanduses kui  positiivne  näide,» rääkis ametnik. Ta kinnitas, et hoone tellija on sellist hoonet soovinud ning kooskõlastanud autori poolt pakutud värvitoonid ja hoone lahutamatu elemendi - meeleoluka  elevandikuju.

Riige sõnul on Maardu linnavalitsuses tööl mitu arhitektiharidusega ametnikku, kes projektide läbivaatamise komisjonis osaledes annavad oma seisukoha ehituslubade väljastamise või mittelubamise kohta. «Komisjoni üksmeelne otsus oli - teha  linnavalitsusele ettepanek väljastada vastav ehitusluba,» toonitas ta.

Ametniku sõnul Maardu linnavalitsus  austab Eesti tippspetsialisti loomingut ja näeb valminud hoone näol  (koos sinise elevandikujuga) võimalust, et hoonest kujuneb nn maamärk Maardusse sissesõidul ja omanäolisusega äratab positiivselt  üldsuse tähelepanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles