Oviir: mittesekkuva valitsuse võiks kinni panna

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Oviir
Siiri Oviir Foto: Peeter Langovits

Kui valitsus ei koosta plaani aktiivselt majanduskriisiga võitlemiseks, pole teda üldse vaja, väitis keskerakondlasest europarlamendi liige Siiri Oviir.


Tema sõnul pidanuks Eesti valitsus hakkama majanduse elavdamisega kava looma juba mullu sügisel - samal ajal, kui sellega alustati ka europarlamendis, vahendab Pealinn.

«Meil räägitakse, et turumajandus reguleerib kõike ise, ja jäetakse vajalikud otsused tegemata. Kui turg ise kõiki asju reguleerib, siis võiks ju valitsuse ja parlamendi kinni panna! Eestis lihtsalt ei hoolita inimesest.»

Oviiri sõnul on Eesti valitsus ka kahepalgeline. «FIEde abikaasad, kellel ei ole töökohta ning kes sisuliselt abikaasat abistavad, peaksid saama abikaasa kaudu sotsiaal- ja tervisekindlustuse, mida neil praegu ei ole,» rääkis ta, lisades, et Euroopa Liit pani riikidele kohustuse see küsimus lahendada.

«Meie valitsus ütleb aga, et nad ei saa seda teha, sest selleks on vaja muuta liialt palju seadusi (?!). Samas toetas valitsuse liige Euroopa Nõukogus selle kohustuse võtmist. Mis see on kui mitte kahepalgelisus?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles