Valimisjaoskondi on 30 võrra vähem kui eelmistel valimistel

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hääle andmine valimisjaoskonnas.
Hääle andmine valimisjaoskonnas. Foto: Peeter Langovits

Valimisjaoskondi on seekord avatud kolmekümne võrra vähem kui eelmistel valimistel ja seetõttu tuleb mitmel tuhandel inimesel valima minna kilomeetrite kaugusele.

Kuimetsa küla 490 valimisealist kodanikku peavad nüüd sedeli kasti panemiseks oma küla rahvamaja asemel võtma ette seitsme kilomeetrise matka ja minema Kaiu, naabritele külla, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kaius on nüüd valimisjaoskond aga mina sinna küll ei lähe,» ütles Kuimetsa elanik Imbi Koplimaa. «Ma ei hakka ju ometigi ainult sellepärast sinna sõitma.»

Valimisjaoskondade sulgemise otsuse langetasid omavalitsused, kokku hoitakse miljon krooni.

«Kui me täna peame igalt poolt kokku hoidma, siis me pidime seda tegema ka valimiskulude arvelt,» märkis vabariigi valimiskomisjoni esimees Heiki Sibul.

Eesti pakub valijatele 13 erinevat viisi valida ja nii loodab valimiskomisjoni esimees, et ühelgi soovijal siiski hääl andmata ei jää.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles