Michal: Ansip pole peaminister Laari valitsuses

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna peasekretär Kristen Michal
Reformierakonna peasekretär Kristen Michal Foto: Peeter Langovits

Reformierakonna peasekretäri Kristen Michali sõnul on Keskerakonna liidri Edgar Savisaare jutt sellest, et Andrus Ansipist sai nüüd peaminister Mart Laari armust, tähtsusetu sõnamäng.


«Savisaare kalambuuritsemist ei maksa üle tähtsustada - Andrus Ansip on tema arvates olnud peaminister küll Savisaare valitsuses, küll Laari valitsuses. Ja alati, kui on midagi olulist Eesti jaoks teha, teeb seda Andrus Ansip, mitte keegi teine,» ütles Michal Postimees.ee'le.

«Ja nagu lähenev tulevik näitab, kui on vaja riigi kulusid kärpida ja saavutada järgmine suur eesmärk - euro -, siis teeb seda taas Andrus Ansipi valitsus. »

Reformierakonnal ei ole tema sõnul pikas plaanis midagi muretseda. «Me oleme käitunud riigimehelikult ning seadnud riigi huvid ettepoole oma populaarsusest ja väikestest intriigidest. Ma usun, et seda hinnatakse tulevikus Eesti inimeste poolt.»

Tema hinnangul võistleb Reformierakond endiselt Keskerakonnaga selle nimel, kumb võidab europarlamendi valimised.

Kommenteerides IRLi ja Rahvaliidu eilsete koalitsioonist taandumise teadete järgset olukorda, ütles ta, et Reformierakonna prioriteet on majanduskriisi mõjude leevendamine Eesti inimestele, töökohtade säilitamine ja uute loomine ning riigi rahanduslik olukord.

«IRLi käitumist läbirääkimiste käigus pea ma vajalikuks rohkem kommenteerida, kuid kindlasti oleks rohkem riigimehelikkust Eestile nii keerulisel ajal oodanud.»

Reformierakonna jaoks läheb tema sõnul elu edasi. «Teeme tööd ja otsime olulistele eelnõudele, mis puudutavad lisaeelarvet või töölepinguseaduse muudatusi, lihtsalt ühe otsuse ja ühe eelnõu kaupa toetajaid.»

Ta ei täpsustanud, kas ja millises vormis alustatakse läbirääkimisi rohelistega ning kas on plaanis püüelda edasi uue koalitsiooni suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles