Rjabkov: Venemaa ei saa eirata USA tulevast raketitõrjepotentsiaali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisministri asetäitja Sergei Rjabkov.
Vene välisministri asetäitja Sergei Rjabkov. Foto: SCANPIX

Moskva on täheldanud jätkuvat diskussiooni mitut lõhkepead kasutavate uute raketitõrjesüsteemide üle, ütles Vene asevälisminister Sergei Rjabkov täna.

«Me ei saa eirata jätkuvat arutelu mitme lõhkepeaga rakettide kasutamisest tekkivates tõrjesüsteemides. Tõrjeraketid võivad kanda mitut lõhkepead. Olukord muutub pidevalt ja me ei saa seda eirata,» ütles Rjabkov usutluses ajakirjale Meždunarodnaja Žizn.

Tema sõnul on loobutud algsest plaanist paigutada Euroopasse SM-3 Block 2V püüdurraketid, mis pidanuks moodustama raketikilbi Euroopa etapiviisilise lähenemise neljanda etapi.

«Ühendriigid otsustasid, et tööd piirduvad teadus- ja arendustegevusega ja neljanda etapiga enne 2022. aastat ei alustata. Küsimus on, mis juhtub pärast seda. Kas luuakse uus püüdurrakett või mitte? Kõik on ebamäärane ja liikumises, kõik muutub,» sõnas asevälisminister.

Moskva peatähelepanu on ideel töötada välja universaalne tõrjelõhkepea, mis sobib erinevat tüüpi rakettidele, seletas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles