Rahvastikuministri ülesanded jagati nelja ministeeriumi vahel

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvastikuminister Urve Palo pärast ametist vabastamist.
Rahvastikuminister Urve Palo pärast ametist vabastamist. Foto: Toomas Huik

Valitsus otsustas jagada mai lõpus ametist vabastatud rahvastikuminister Urve Palo ülesanded nelja ministeeriumi vahel, et vältida dubleerimist ning säästa personali- ja majanduskulusid sel ning tuleval aastal kokku kümme ja pool miljonit krooni.


Rahvastikupoliitikaga seotud ülesanded anti üle sotsiaalministeeriumile, integratsioonipoliitikaga seotud ülesanded kultuuriministeeriumile, väljaspool Eestit elavate rahvuskaaslastega seotud ülesanded haridus- ja teadusministeeriumile ning represseeritute ja represseeritutega võrdsustatud isikutega seotud ülesanded regionaalministrile, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Palo büroos töötas tema volituste lõppemise ajal 12 ametnikku. Ministri volituste lõppemise ning ülesannete üleandmisega kaob riigis seitse ametikohta, kahe ametikoha töötasuvahendid antakse üle sotsiaalministeeriumile ja kolme ametikoha töötasuvahendid kultuuriministeeriumile.

Sotsiaalministeerium hakkab edaspidi muu hulgas koordineerima rahvastikupoliitika aluste elluviimist, rahvastikualaste andmete analüüsi ja demograafiaalaste uuringute tellimist, sest need ülesanded on tihedalt seotud sotsiaalministeeriumi valitsemisalaga, pere-, tervise- ja tööturupoliitikaga, selgitas valitsus.

Integratsioonipoliitikaga seotud ülesanded endale saanud kultuuriministeeriumis on kultuurilise mitmekesisuse osakond, mille ülesandeks on tingimuste loomine rahvusvähemuste kultuurielu arenguks ja nende lõimumiseks Eesti ühiskonda.

Samuti on kultuuriministeeriumis loodud kultuurilise mitmekesisuse asekantsleri ametikoht integratsioonipoliitika juhtimiseks ja teiste ministeeriumide töö koordineerimiseks.

Haridus- ja teadusministeeriumile antakse üle väljaspool Eestit elavate rahvuskaaslastega seotud ülesanded, sama ministeerium vastutas nende teemade eest ka enne Palot. Eesti keele ja eestikeelse hariduse toetamine on Eesti rahvuskaaslaste poliitika kaalukaim osa.

Regionaalministrile antakse üle represseeritute ja represseeritutega võrdsustatud isikutega seotud ülesannete täitmine: okupatsioonirežiimide poolt represseeritu isiku seadusest tulenevate ülesannete täimiseks loodud asjatundjate komisjoni juhtimine, represseeritute mälestuse jäädvustamine ning okupantriikide repressiivpoliitika uurimise korraldamine.

Seaduse kohaselt võib president peaministri ettepanekul nimetada ametisse «portfellita ministreid», kes ei juhi ministeeriumi ja kelle ülesanded määrab kindlaks peaminister oma korraldusega.

Minister Urve Palo ülesanded määras peaminister kindlaks 12. aprillil 2007. aastal. Palo volitused lõppesid tänavu 21. mail ning uut sarnaste ülesannetega ministrit ametisse ei nimetata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles